Omgeving

Drouwenermond, Borger-Odoorn, DRENTHE

Herberg De Witte Boerderij ligt langs de Mondenweg in Drouwenermond, één van de 25 dorpen van de gemeente Borger-Odoorn, gelegen in Geopark De Hondsrug, het eerste internationale Geopark van Nederland! Bekijk de video over de Hondsrug.

Bezoek in ieder geval de website van Hondsrug Drenthe en ontdek wat er voor elke leeftijd en voorkeur zoal te beleven is, van genieten in de natuur, tot cultuur en historie 'snuiven' of een leuk dagje uit, enz...

Borger-Odoorn draagt met trots – als één van de weinige gemeenten in Nederland – het internationale Cittaslow® keurmerk, wat garant staat voor gezelligheid, sfeer en onthaasten; Herberg De Witte Boerderij is van harte en met trots supporter van Cittaslow® lees hier meer over Cittaslow®.

Het lintdorp Drouwenermond is ontstaan ten tijde van de veenafgraving. Later is het in een agrarisch dorp overgegaan, de – toen nog niet witte – boerderij is in die overgangstijd (1902) gebouwd, ruim een eeuw later vond het de huidige bestemming van luxe herberg. Meer over Borger-Odoorn en Drouwenermond leest u hier.

Wat is er zoal te zien in de gemeente Borger-Odoorn? En waar staat deze gemeente voor? U kunt het zien in deze film!

Kortom: Deze omgeving is zo enorm rijk aan historie, cultuur en teveel om op te noemen recreatiemogelijkheden voor alle leeftijden, zo kunnen fietsers, wandelaars en rust- en ontspanningszoekers hier hun hart ophalen, maar in de directe nabijheid vindt u ook onnoemlijk veel mogelijkheden voor een toeristisch dagje weg, zoals attractieparken, natuurstrandjes, golfbanen, enzovoorts. Binnen een straal van slechts ca. 20 kilometer liggen Borger (8 km), Assen en Emmen waar natuurlijk ook van alles te doen is wat een vakantie in eigen land compleet maakt en om de beroemde, Saksische gastvrijheid van Drenthe en de Drenten te ervaren!

Kijk onder Actief voor suggesties voor leuke bezigheden, onder Ontdek! vindt u leuke, leerzame en gezellige uitstapjes voor elke leeftijd en interesse en onder Uitgaan vindt u uitgaansgelegenheden in de directe nabijheid